Egy természetes kozmetikum rengeteg előnnyel rendelkezik a mesterséges társaival szemben, de miért egyre népszerűbbek?

A természetes kozmetikum bőrre gyakorolt hatása

Egy természetes kozmetikum nem tartalmaz illatanyagokat, színezékeket, parabéneket és tartósítószereket, amik sokszor allergizálhatnak. Ami pedig nagyobb probléma lehet, hogy a bőrön át felszívódva bekerül a véráramba, ami folyamatosan terheli a szervezetet, kihatással lehet a hormonrendszerre is.

A természetes kozmetikum környezetkímélőbb

A természetes kozmetikum azért is előnyös, mert óvod vele a környezetet. A mesterséges anyagok, ami sok kozmetikum összetevője, a szennyvízbe kerül, ami által a talajvíz, a tengervíz és a levegő is szennyezett lesz. Azt már mondanunk sem kell, hogy ennek milyen hosszútávú hatásai vannak.

A természetes kozmetikum nem tömíti el a pórusokat

Az ásványi olajak gyakorlatilag kitöltő összetevők a hagyományos kozmetikumokban, mivel olcsók. Ezeknek az olajoknak nincs tápanyag értékük, ezáltal valójában nem táplálják a bőrt, csak ideig-óráig, amíg a bőr felületén vannak. A pórusokat viszont annál inkább eltömítik. Egy természetes kozmetikum nem tartalmaz „kitöltő” összetevőket, csakis olyat, ami tápanyagban gazdag.

A természetes fájdalomcsillapítás a probléma okát segíthet megszűntetni

A mesterséges fájdalomcsillapító szerek a fájdalomérzetet szűntetik meg azáltal, hogy bizonyos receptorokra vannak hatással, míg egy természetes kozmetikum a probléma okát is segíthet megszűntetni, valamint a gyulladást csillapítani.