A chlorella alga a Saintill Detox Power egyik fő összetevője, ami nem is véletlen, hiszen egy csoda az emberi szervezet számára. Nézzük, mik a hatásai!

Mi a chlorella?

A chlorella egy édesvízi zöld alga fajta, vagyis a vízben élő növény, mely napfényt és szén-dioxidot felhasználva nagy mennyiségű oxigén előállítására képes. Ez pedig nagyban elősegíti a többi növény és állat fejlődését és fennmaradását. Ennek az algának olyan sejtfala van, amit az emberi szervezet nem képes tökéletesen megemészteni, ezért táplálékkiegészítő formájában kell bevinni.

A chlorella különlegessége, hogy a világon a legmagasabb a nukleinsav tartalma (RNS és DNS), ami növeli a sejetenrgiát, valamint a sejtek közötti kommunikációt is javítja. A chlorella alga méregtelenít, fiatalít és regenerál egyaránt.

Vegán táplálkozást folytatók körében nagyon népszerű táplálékkiegészítő a magas vas és biológialig elérhető B12-vitamin tartalma miatt. 

A chlorella alga immunrendszer erősítő, méregtelenítő hatása

A chlorella alga az interferon sejtek képződését segíti elő, ami védi az immunrendszert a megbetegedésektől. Ezen felül C-vitamin tartalma is igen magas. A chlorella alga a glutation szintjét is megemeli. A glutation egy antioxidáns, ami nagy segítségre van a méregtelenítésben, képes semlegesíteni a vírusokat és baktériumokat. A méregtelenítéshez úgy járul hozzá, hogy a különböző nehézfémekhez, peszticidekhez, toxinokhoz képes kötődni, és átalakítja őket olyan formába, hogy az epével és a vizelettel ki tud ürülni.

A chlorella képes a testben lerakódó nehézfémekkel megküzdeni. Ilyen az uránium, a higany, az ólom, amik felszívódásának ellenáll, valamint segít őket eltávolítani az emésztőrendszeren keresztül. A chlorella az egyik olyan táplálékkiegészítő, melyről a legtöbb bizonyíték van, hogy segít a méregtelenítésben. A candida gombától való megszabadulásban is nagy segítségre lehet.

A chlorella alga az ideális testsúly elérésében is segít

A chlorella alga segít a ideális testzsírszázalék, koleszterin szint és vércukorszint elérésében is. A hormonrendszer egyensúlyában. Ami nagyon lényeges, hogy a testsúly csökkenésével méreganyagok szabadulnak fel, amik akár újra felszívódhatnak, ha nem figyelünk oda a megfelelő méregtelenítésre. A chlorella gyorsítja az anyagcserét, ami által segít kiüríteni ezeket a raktározott méreganyagokat és nehézfémeket. A túlsúly gyakori okozója a mai rohanó világunk okozta rossz emésztés. A chlorella alga magas rosttartalommal is rendelkezik, aminek következtében csökkenti a finomított ételek utáni sóvárgást.  

A chlorella alga vérképző hatása

A chlorella alga még valamiben a „leg”, ugyanis az eddig ismert legmagasabb klorofill-koncentrációt tartalmazó növény. A klorofill molekuláris szerkezete nagyon hasonló az emberi szervezetben található hemoglobinéhoz, aminek az oxigén felvételében és szállításában van nagy szerepe, segíti a tápanyagok eljuttatását a sejtekhez. Ennek köszönhetően a klorofill segíti a vérképzést és tisztító hatás. Emiatt védi a vesét és a májat egyaránt.