A máriatövis egy nagyon népszerű gyógynövény a legfontosabb méregtelenítő szervünk, a máj méregtelenítésére, ezért a Saintill Detox Power fő összetevői közé tartozik. Hogyan hat pontosan?

A máriatövis hatása

A máriatövis egy régóta használatos gyógynövény. Mai rohanó, digitális, kényelmes világunkban a levegőben is rengeteg méreganyag gyűlik fel, az elfogyasztott finomított élelmiszerekről, alkoholról, dohányzásról nem is beszélve.

Silymarin – A máriatövis hatóanyaga

A silymarin, amit a máriatövis nagy mennyiségben tartalmaz, egy flavonoid komplex, ami rendkívül jó antioxidáns, harcol a szervezetben létrejövő destruktív oxidációs folyamatok ellen. A silymarin felelős azért, hogy a májsejtekben lévő szabadgyökök pusztító hatásait megakadályozza. Újabb kutatások azt is igazolták, hogy a silymarin képes a kemoterápia hatásait csökkenteni, valamint a rák ellen is jó hatása van, mivel képes megzavarni a sejtciklust szabályozó fehérjék kifejezését. A májat úgy védi a mérgektúl, hogy serkenti a mérgek lebontását, valamint aktivizálja a májsejtek gyógyító mechanizmusait és az új májsejtek képződését is.

Mikor alkalmazzuk a máriatövis jótékony hatásait?

A máriatövis nem csak a krónikus-gyulladásos májbetegségek vagy degeneratív folyamatok gyógyításaként szolgál, hanem akkor is ajánlatos a használata, ha egészségesek vagyunk, de esetleg életmódunk sok méreganyaggal telíti meg a szervezetünket. Ilyen az, ha nagyvárosban élünk, dohányzunk, alkoholt fogyasztunk, nem táplálkozunk egészségesen, kevés rostot fogyasztunk, sok cukros üdítőt, kávét iszunk, nem sportolunk, de még sorolhatnánk.

A máriatövis hatása a máj méregtelenítésén kívül

Egy kutatás alapján a máj túlzott leterhelése befolyásolja a vastagbél működését és veszélyezteti a vesefunkciót is, ami különböző megbetegedéseket okozhat a szervezetben. A máriatövis a bélmozgást, az epe termelődését is fokozza, ami által a szervezet könnyebben megszabadul a toxinoktól.

A máriatövis a bőrt is szebbé teszi.A máriatövis azáltal, hogy belülről méregteleníti a szervezetünket, kívülről a bőrünket is szebbé teszi. A bőr szépségét elsősorban a szervezetünk egészsége adja, ami belülről fakad. A pikkelysömör tudományosan bizonyított hatékony ellenszere. Ezen felül az ekcéma vagy az akné ellen is hatékonyan veszi fel a harcot, ugyanis az akné oka a májelégtelenség is lehet.